(0)316 22 72 03 Offerte aanvragen

Weten waar u aan toe bent?

Als u een woning gaat bouwen, dient u de energieprestatiecoëfficiënt, oftewel de EPC, te bepalen. Rentema Adviesbureau Installatietechniek kan u gemakkelijk helpen bij het bepalen van uw EPC, maar wij begrijpen heel goed dat de vaktermen nogal verwarrend kunnen zijn voor de leek. Daarom zullen we eerst even uitleggen wat dit allemaal betekent. Dan weet u ook weer waar u aan toe bent en kunnen we samen verder in een fijn en gezond samenwerkingsverband.

Wat is een energieprestatiecoëfficiënt?

De EPC is een indexgetal dat staat voor hoe energie efficiënt een nieuwbouw woning is. De bepaling hiervan is vastgelegd in de norm NEN 7120. Sinds 2005 is het verplicht om een berekening voor dit getal toe te voegen aan een bouwaanvraag. In 2006 gold een norm van 0,8 die verlaagd werd tot de strengere norm 0,6 in 2011. Naar verwachting zal deze opnieuw verlaagd worden tot 0,4 in het jaar 2015. Deze cijfers zijn relatief. De EPC 1,0 geeft het gemiddelde energieverbruik aan van een woning in 1990. Een woning met een waarde van 0,8 verbruikt dus nog maar 80% van die energie en een woning met een warde van 0,6 slechts 60%.

EPC

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij kunnen u helpen bij het bepalen van uw EPC, door onze verschillende diensten die hier perfect voor gediend zijn. Zo kunnen wij voor u:

  • Technische berekeningen uitvoeren
  • Calculaties van kosten opstellen
  • Professioneel advies geven
  • Nauwgezette inspecties houden
  • Technische ontwerpen tekenen
  • Op basis van deze verschillende diensten kunnen wij zeer nauwkeurig uw EPC bepalen.

Vraag ons naar meer informatie

Wilt u meer weten over ons bedrijf, onze werkwijze of over onze diensten? Kijk even op onze website of vraag het één van onze vriendelijke werknemers via het contactformulier. Ook kunt u ons zo inschakelen om de EPC van uw nieuwbouw woning te bepalen. Dit doen wij met plezier.

offerte formulier

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

    ×