(0)316 22 72 03 Offerte aanvragen

Korte geschiedenis

Rentema Adviesbureau Installatietechniek is opgericht op 1 januari 1999 met een kantoor in Didam. Het bureau kende bij de oprichting twee medewerkers: de oprichter, Albert Rentema, en Peter Struker. Het bureau was met name gespecialiseerd op het gebied van werktuigbouwkundige installaties. Door de toename van opdrachtgevers was uitbreiding noodzakelijk. Per 1 januari 2001 verhuisde Rentema naar Bieslook 4b, de huidige locatie in Didam. De nieuwe locatie gaf de mogelijkheid om te groeien als organisatie. In 2009 namen Alex Rentema en Peter Struker het stokje over van Albert Rentema en werken samen verder aan de groei van de organisatie.

Organisatie

Inmiddels kent de huidige organisatie 5 medewerkers in vast dienstverband. Daarnaast een parttime medewerker middels een werk- en leertraject. Met deze groei kunnen we onze klanten beter van dienst zijn en kunnen we de kwantiteit van onze diensten vergroten. Rentema Adviesbureau heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een allround dienstverlener voor zowel W-installaties als E-installaties.

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt” zijn kernwaardes die hierin de regio belangrijk zijn en zo ook binnen ons bedrijf. De organisatie kenmerkt zich door streven naar kwaliteit, door duurzaam contact met opdrachtgevers en de no-nonsense mentaliteit onderling. Vanaf het begin van het project wordt al gedacht aan de praktische uitvoerbaarheid van het werk. Daarnaast denken de medewerkers actief mee met de uitdagingen van de klant om zo tot een goed advies te komen.

Ons team

Alex is zijn carrière begonnen als monteur op de bouwplaats. Na werkzaam te zijn geweest bij meerdere bedrijven is hij in het familiebedrijf begonnen. Samen met Peter Struker leidt hij de organisatie.

Alex Rentema

Directeur/Adviseur W

Al van het eerste uur is Peter werkzaam bij Rentema Adviesbureau. Hij is begonnen als tekenaar en inmiddels is hij directeur/eigenaar van ons bedrijf. Samen met Alex regelt hij alle dagelijkse zaken.

Peter Struker

Directeur/Adviseur W

Marcel is werkzaam geweest bij een aantal grote installatiebedrijven en is recentelijk in dienst getreden bij Rentema Adviesbureau. Binnen Rentema houdt hij zich hoofdzakelijk bezig met de advisering, engineering, tekenen en calculeren van elektrotechnische installaties.

marcel-lammers

Adviseur E

Medio 2019 is Kai Rentema gestart bij ons bedrijf. Binnen de organisatie houdt Kai zich bezig met transmissieberekeningen en koellast berekeningen. Naast deze berekeningen verzorgt hij de calculaties en ontwerptekeningen voor vloerverwarming.

kai-rentema

Werkvoorbereider

Mark Maandag is sinds 2017 werkzaam bij Rentema Adviesbureau. Hij houdt zich bezig met het gehele traject op het gebied van de installaties. Van calculatie en ontwerp tot en met de afbouwfase.

mark-maandag

Werkvoorbereider W

Middels een stagetraject heeft Elize kennis gemaakt met ons bedrijf. Dit beviel wederzijds zo goed dat Elize een vaste aanstelling heeft en een BBL traject volgt als werkvoorbereider W.

Elize Witjes

Werkvoorbereider

offerte formulier

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

    ×