(0)316 22 72 03 Offerte aanvragen

Korte geschiedenis

Rentema Adviesbureau Installatietechniek, opgericht op 1 januari 1999 in Didam, begon met slechts twee medewerkers: de oprichter, Albert Rentema, en Peter Struker. Aanvankelijk lag de focus op werktuigbouwkundige installaties. Door groeiende opdrachten was uitbreiding nodig. In 2001 verhuisde Rentema naar de huidige locatie op Bieslook 4b. Hier kon de organisatie zich verder ontwikkelen. In 2009 namen Alex Rentema en Peter Struker het stokje over van Albert Rentema, waarna ze gezamenlijk werkten aan de verdere groei van het bureau.

Organisatie

De huidige bezetting van ons team bestaat uit 5 fulltime medewerkers en twee parttime medewerkers die deelnemen aan een leer-werktraject. Met deze toename in personeel zijn we in staat onze klanten nog beter van dienst te zijn en de omvang van onze dienstverlening te vergroten. Rentema Adviesbureau heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdige dienstverlener op het gebied van zowel elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties.

Binnen ons bedrijf staat de kernwaarde “Zeggen wat je doet en doen wat je zegt” centraal, net zoals in de regio. We streven naar kwaliteit, onderhouden duurzame relaties met onze opdrachtgevers en hanteren een no-nonsense mentaliteit. Vanaf de aanvang van elk project streven we naar een praktische uitvoering en denken we proactief mee met onze klanten om hen van het beste en persoonlijk advies te voorzien.

Onze Doelstelling

Onze doelstelling is gericht op het vinden van innovatieve oplossingen voor een evenwichtige woon- en werkomgeving. We streven naar comfort met minimale ecologische afdruk en bieden persoonlijk advies op maat, waarbij we zorgvuldig kijken naar de impact op zowel mens als natuur. Door te focussen op duurzaamheid en harmonie streven we naar een optimale balans tussen menselijke behoeften en natuurlijke ecosystemen.

Ons team

Alex is zijn carrière begonnen als monteur op de bouwplaats. Na werkzaam te zijn geweest bij meerdere bedrijven is hij in het familiebedrijf begonnen. Samen met Peter Struker leidt hij de organisatie.

Alex Rentema

Directeur/Adviseur W

Al van het eerste uur is Peter werkzaam bij Rentema Adviesbureau. Hij is begonnen als tekenaar en inmiddels is hij directeur/eigenaar van ons bedrijf. Samen met Alex regelt hij alle dagelijkse zaken.

Peter Struker

Directeur/Adviseur W

Marcel is werkzaam geweest bij een aantal grote installatiebedrijven en is recentelijk in dienst getreden bij Rentema Adviesbureau. Binnen Rentema houdt hij zich hoofdzakelijk bezig met de advisering, engineering, tekenen en calculeren van elektrotechnische installaties.

marcel-lammers

Adviseur E

Medio 2019 is Kai Rentema gestart bij ons bedrijf. Binnen de organisatie houdt Kai zich bezig met transmissieberekeningen en koellast berekeningen. Naast deze berekeningen verzorgt hij de calculaties en ontwerptekeningen voor vloerverwarming.

kai-rentema

Werkvoorbereider

Mark Maandag is sinds 2017 werkzaam bij Rentema Adviesbureau. Hij houdt zich bezig met het gehele traject op het gebied van de installaties. Van calculatie en ontwerp tot en met de afbouwfase.

mark-maandag

Werkvoorbereider W

Middels een stagetraject heeft Elize kennis gemaakt met ons bedrijf. Dit beviel wederzijds zo goed dat Elize een vaste aanstelling heeft en een BBL traject volgt als werkvoorbereider W.

Elize Witjes

Werkvoorbereider

offerte formulier

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

    ×