(0)316 22 72 03 Offerte aanvragen

EPC berekening nodig? Schakel ons in

Bent u bezig met het bouwen van een nieuwe woning? Heeft u de bouwaanvraag al ingediend? Zo niet, bedenkt u zich dan dat er sinds 2005 verplicht een EPC berekening moet worden toegevoegd aan een bouwaanvraag. Zo’n berekening is namelijk van groot belang om inzicht te krijgen in het energieverbruik van uw woning en om zo milieuvriendelijk bouwen te ondersteunen. Rentema Adviesbureau Installatietechniek kan u eenvoudig helpen bij het opstellen en uitvoeren van een EPC berekening, maar wellicht is het duidelijker om eerst uit te leggen waar EPC voor staat.

Wat is een energieprestatiecoëfficiënt?

EPC staat voor energieprestatiecoëfficiënt. Dit betekent dat het een indexgetal is dat weergeeft hoe effectief en efficiënt de woning omgaat met energie. De waarde 1,0 staat voor het gemiddelde energieverbruik van een woning in 1990. In 2006 werd de waarde 0,8 verplicht gesteld en in 2011 is dit verscherpt tot de waarde 0,6. Dit betekent dus dat sinds 2011 woningen nog maar 60% van de energie mogen verbruiken die ze in 1990 verbruikten. Naar verwachting zal in 2015 de waarde verder worden verscherpt tot 0,4. Het is sinds 2005 dus verplicht om een EPC berekening op te stellen bij het aanvragen van een bouwvergunning en bij het opstellen van deze berekening kunnen wij u helpen.

EPC berekening

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij helpen u graag bij het opstellen en uitvoeren van een EPC berekening. Voor het uitvoeren van deze berekening hebben wij uiteraard eerst allerlei gegevens nodig. Hiervoor zouden wij graag eens met u gaan praten en een beter inzicht krijgen in de bouwplannen. Één van onze hoofddiensten is het uitvoeren van technische berekeningen dus maakt u zich vooral geen zorgen over onze ervaring. Bovendien beschikken al onze medewerkers over minstens vijf jaar ervaring in de praktijk. Bij ons kunt u dus aankloppen voor het bepalen van de EPC waarde van uw nieuwbouw woning.

offerte formulier

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

    ×