(0)316 22 72 03 Offerte aanvragen

Keerklep controleren

Vrijwel alle apparaten die rechtstreeks zijn verbonden aan een waterleidingsinstallatie beschikken over een keerklep. Bij apparaten zoals bijvoorbeeld koffiemachines en vaatwasmachines horen keerkleppen te zitten. Deze keerkleppen voorkomen dat het water verontreinigd raakt en dat vervuild water in drinkwaterleidingen terecht komt.

Voorkom een besmetting

Een belangrijk onderdeel voor het beheer van de drinkwaterinstallatie, is het uitvoeren van een controle van de keerkleppen. Indien de keerkleppen niet meer functioneren, is het mogelijk dat er vervuild water terugvloeit in de installatie waardoor deze besmet raakt. De gevolgen kunnen vervolgens erg vervelend zijn. Met een jaarlijkse controle van de keerkleppen, zorgt u ervoor dat de installatie schoon blijft en dat er geen besmetting kan ontstaan. Volgens de Nederlandse overheid is het jaarlijks controleren van de keerkleppen verplicht.

Keerklep controleren

Een zorgvuldige en efficiënte controle

Rentema Adviesbureau Installatietechniek is gespecialiseerd in het controleren van keerkleppen. Om de controles zo zorgvuldig en efficiënt mogelijk uit te voeren, gebruiken wij allerlei hoogwaardige technische hulpmiddelen. Zo kunnen wij beoordelen of het correcte type keerklep geïnstalleerd is en of deze op de juiste plaats is gemonteerd. Indien nodig kunnen wij er voor zorgen dat er voorzieningen worden aangebracht en een rapportage wordt opgesteld.

Ontvang meer informatie en advies

Meer informatie over het controleren van de keerklep kunt u opvragen via onze contactgegevens. Wij vertellen u graag meer over dit belangrijke onderdeel dat valt onder het beheer van installaties en geven u met plezier een deskundig advies. Kom met ons in contact door het contactformulier op de website in te vullen. Wilt u direct contact? Bel ons dan op 0316 2272 03.

offerte formulier

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

    ×