(0)316 22 72 03 Offerte aanvragen

Waarom een temperatuuroverschrijdingsberekening?

Een eerste belangrijke reden is dat het bestek dit vraagt. Voor woningen is dit niet altijd het geval, terwijl in de praktijk blijkt dat een aanzienlijk aantal woningen zonder koeling (en met name de keuken) niet aan het gestelde criterium voldoet. Dit staat vaak al aangegeven in de uitdraai van de EPG berekening

Een tweede goede reden is dat u kunt besparen op de totale koelinstallatie. Met een temperatuuroverschrijdingsberekening (TOB) kunt u heel nauwkeurig bepalen welke koeling u echt nodig heeft.

Wat kun je met een temperatuuroverschrijdingsberekening?

Temperatuursimulatieberekeningen worden gebruikt voor energieberekeningen en/of bepaling van het aantal uren met te hoge binnentemperaturen. De koellast die hieruit voortvloeit is lager dan een koellastberekening die berekend is volgens de NEN5067. De mate van overschrijding wordt beïnvloed door de interne en de externe thermische belasting. Door gebruik te maken van bouwkundige en regeltechnische mogelijkheden, zoals buitenzonwering, warmteopslag in de vloer, reflecterend glas, nachtventilatie, enzovoorts, kan de mate van overschrijding worden beïnvloed.

Om in het ontwerpstadium van een gebouw de invloed van de verschillende mogelijkheden en maatregelen na te kunnen gaan en de ontwerpen te kunnen vergelijken is een temperatuuroverschrijdingsberekening (TOB) nodig. Achtergronden, uitgangspunten en gehanteerde definities bij TO-berekeningen zijn te vinden in de ISSO publicatie 32.

Graag maken wij uw berekeningen.

offerte formulier

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

    ×